Zöld Pont

Főoldal --> Zöld Pont --> Zöld Pont védjegy jogszerű használata

Zöld Pont védjegy jogszerű használata

Mi a Zöld Pont?

A Zöld Pont („Der Grüne Punkt”) nemzetközi oltalom alatt álló védjegy, amely termékek, áruk csomagolásain jelenik meg a forgalomban. A Védjegy tartalma alapján jelzi, hogy az annak használatára jogosult - csomagolt termékek gyártója, illetve forgalmazója - a csomagolásra vonatkozó jogszabályi kötelezettségeknek, az EU 94/62/EK csomagolásról és csomagolási hulladékról szóló irányelvének, az abban rögzített, csomagolásra vonatkozó lényegi követelményeknek,                                                                                                                                               Európai Uniós környezetvédelmi csomagolási szabványoknak megfelel.

A védjegy tulajdonosa, a PRO EURPE s.p.r.l. nemzetközi szervezet engedélye és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 653450, 653449, 585714, valamint 585713 számú lajstromba vétele alapján a Zöld Pont kizárólagos magyarországi használati jogosultja az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.

Ennek alapján a Zöld Pont védjeggyel ellátott termékek gyártói, illetve behozói, importőrei az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft., mint kizárólagos használati engedélyes további engedélye (ún. allicenciája) alapján használhatják termékeik csomagolásán a védjegyet, ún. védjegyhasználati díj ellenében. A Zöld Pont védjegy használatának, azaz az allicencia jogának biztosítása védjegyhasználati megállapodás megkötése útján történik.

Azon érintetteknek tehát, akik termékeik csomagolásán a Zöld Pont védjegyet feltüntetik, vagy fel kívánják tüntetni, a jogszerű használat érdekében az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.-vel történő védjegyhasználati megállapodás megkötése szükséges.

+ A csomagolás mely elemeire vonatkozik a védjegyhasználati jog?- A csomagolás mely elemeire vonatkozik a védjegyhasználati jog?

+ Ki a Zöld Pont védjegyhasználat rendezésére kötelezett?- Ki a Zöld Pont védjegyhasználat rendezésére kötelezett?

+ Hogyan kerül megfizetésre a védjegyhasználat díja?- Hogyan kerül megfizetésre a védjegyhasználat díja?

+ Hogyan biztosítható a Zöld Pont védjegy jogszerű használata?- Hogyan biztosítható a Zöld Pont védjegy jogszerű használata?

+ Milyen jogkövetkezményekkel kell számolni jogosulatlan védjegyhasználat esetén?- Milyen jogkövetkezményekkel kell számolni jogosulatlan védjegyhasználat esetén?

Zöld Pont védjegyhasználati szerződés igénylése

vissza a lap tetejére